Köttfärsfrestelse

Ingredienser

En god, smakrik och krämig gratäng med enkla ingredienser. Servera med en krispig sallad!

Krydda färsen med dina favoritkryddor! Byt ut spiskummin och sambal mot timjan och oregano om du... Läs mer

90 min Kött 4-6

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader, skiva lök och hacka vitlök.

2

Stek köttfärsen i oljan, krydda med spiskummin, paprika, sambal, salt och peppar.

3

Låt lök, vitlök och tomatpure fräsa med på slutet.

4

Skala potatisen, skär den i stavar/skivor för hand eller med matberedare.

5

Varva potatis och köttfärs i en ugnsform, salta och peppra potatisen och avsluta med potatis överst.

6

Blanda mjölk och grädde och häll det i formen.

7

Strö ost över och gratinera tills potatisen är mjuk, ca 45-55 min beroende på potatisens tjocklek.

Bilder

Recept

Filtrera