Rödbetscarpaccio med getostcreme

Ingredienser

Den här förrätten har härliga smaker och konsistenser som blir en smarrig kombo!

Allt går att förbereda dagen innan men getostkrämen blir lätt bitter om den sparas alltför länge... Läs mer

60 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1
  • Koka rödbetorna men de ska ha en liten kärna och inte vara jättemjuka.
2
  • Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna, vänd ner honungen och blanda runt och lägg dem att kallna på ett bakplåtspapper.
  • Torka skinkskivorna i ugnen 200 grader på plåtpapper tills de är krispiga men inte brända och låt de sedan kallna.
3
  • Dela osten i småbitar (jag låter även det yttre följa med) och mixa tillsammans med creme fraiche eller yoghurt, smaka av med salt och peppar.
4
  • Skiva betorna tunt när de svalnat med kniv eller mandolin och fördela på assietter, ringla över olja och krydda med flingsalt, toppa med nötter, skinka, kapris, ostkräm och persilja. 

Bilder

Recept

Filtrera