Rostad rotsakssallad med svamp

Ingredienser

En snabb och enkel vegorätt som också funkar perfekt till både fågel, fisk och kött!

Extra gott blir det om du lägger rotsakerna på en bädd av ruccola och smular fetaost över! (läs:kocken... Läs mer

35 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader, skär potatis och morot i bitar och behåll skalet på om det är fint.

2

Lägg grönsakerna på en plåt eller i en ugnsform (teflon gillar jag), ringla över olja, salt och örtkrydda, blanda om och skjuts in i ugnen 10 min. Skär paprika, lök och vitlök i bitar.

3

Riv ostronskivlingen eller dela champinjonerna om de är stora,  stek svampen krispig i smör, salta och peppra.

4

Låt nu paprika, lök och vitlök rostas med de övriga grönsakerna i ugnen, blanda runt dem i formen.

5

Kör allt i ca 10 minuter tills de är mjuka och fått lite färg (dra på grillen sista minuterna om du inte fått nog med färg på grejerna). Blanda dressingen.

6

Lägg ruccola på ett serveringsfat, lägg de rostade grönsakerna på, toppa med svamp, feta och ringla över dressingen.
Servera varm eller ljummen!

Bilder

Recept

Filtrera