Smördegskorgar med rödbetor och ost

Ingredienser

Ett enkelt och snabbt tilltugg före maten eller som ett fredagsmys i soffan. 

Vi drack ett rött vin Franzén&Cauble och det passade fint till.

Ta den ost du gillar, chevré funkar fint om du inte gillar ädelost!

20 min Vegetarisk 4-6

Gör så här

1

Sätt ugnen på225 grader.

Rulla ut den rumsvarma smördegen och dela den i 12 rutor, lägg rutorna i en muffinsform eller i pappersformar.

2

Dela rödbetorna i skivor och lägg i varje form, salta och peppra. 

3

Fördela osten i formarna och skjuts in i ugnen i ca 12 minuter.

4

Rosta pumpa kärnorna i en torr stekpanna, salta lite.

5

När smördegen fått färg på toppen och botten ta ut dem och låt dem svalna.

6

Toppa med de rostade pumpakärnorna och kryddgrönt.

Servera dessa ljumna eller rumsvarma!

Bilder

Recept

Filtrera