Torsk, morotspuré, rostad rotselleri och brynt smör

Ingredienser

Den här rätten passar lika bra till en mysig helgmiddag eller som en god festrätt!

Ska du ha fest är detta en bra rätt där allt utom fisken kan preppas i förväg. Morotspurén kan... Läs mer

45 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skala rotsellerin och dela den i stavar. Lägg i en ugnsform, ringla över olivolja, salta och rosta tills de får färg och är mjuka.

3

Skala morötterna, dela i bitar och koka dem mjuka i saltat vatten.

4

Stek baconet krispigt i småbitar.

5

Bryn smöret under omrörning tills det har blivit ljust brunt – passa noga. Ställ åt sidan.

6

Häll av vattnet på moröttern och mixa dem tillsammans med smöret och riven vitlök. Smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar.

7

Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i fiskbitarna, stäng av värmen , lägg på ett lock och låt fisken tillagas i ca 7 minuter.

8

Värm tallrikarna och lägg upp morotspuré, rotselleri ocn torsk.
Pressa citron på fisken och ringla över brynt smör. Strö över bacon och gräslök eller dill.

Bilder

Recept

Filtrera