Gör din egen kebab av köttfärs! Kebaben ska vila i kylen över natten.
Det här är toppen för dig som älskar kebab! Ta den färs du har hemma men kom ihåg att köttet... Läs mer
Dag 1: Sätt ugnen på 100 grader. Mortla ihop alla kryddor till kebaben och blanda det sedan med ägget. Blanda färsen ordentligt med äggblandningen.
Forma färsen till en avlång limpa och rulla in den i två lager folie till en fast rulle, lämna ändarna öppna så ev vätska kan rinna ut. Lägg i en ugnsform och grädda i 3 timmar. Låt rullen svalna och sedan ligga kallt över natten.
Dag 2: Rör ihop vitlökssåsen och ställ den kallt.
Stoppa in potatisklyftor i ugnen med olja och salt om du vill servera det till.
Skär tunna skivor av kebaben och stek snabbt i smör i en stekpanna. Krydda mera om du tycker det behövs.
Salladen: Strimla vitkål, morot, skiva selleri och hacka vitlök.
Fräs snabbt och hett i oljan - börja med moroten som behöver mest tid och allra sist vitlöken, krydda med kummin, salt och peppar.
Nu är det bara att mumsa!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!