Viltkebab med ljummen kålsallad och vitlökssås

Ingredienser

Gör din egen kebab av köttfärs! Kebaben ska vila i kylen över natten.

Det här är toppen för dig som älskar kebab! Ta den färs du har hemma men kom ihåg att köttet... Läs mer

240 min Vilt 6 port.

Gör så här

1

Dag 1: Sätt ugnen på 100 grader. Mortla ihop alla kryddor till kebaben och blanda det sedan med ägget. Blanda färsen ordentligt med äggblandningen.

2

Forma färsen till en avlång limpa och rulla in den i två lager folie till en fast rulle, lämna ändarna öppna så ev vätska kan rinna ut. Lägg i en ugnsform och grädda i 3 timmar. Låt rullen svalna och sedan ligga kallt över natten.

3

Dag 2: Rör ihop vitlökssåsen och ställ den kallt.
Stoppa in potatisklyftor i ugnen med olja och salt om du vill servera det till.
Skär tunna skivor av kebaben och stek snabbt i smör i en stekpanna. Krydda mera om du tycker det behövs.

4

Salladen: Strimla vitkål, morot, skiva selleri och hacka vitlök.

5

Fräs snabbt och hett i oljan - börja med moroten som behöver mest tid och allra sist vitlöken, krydda med kummin, salt och peppar.

6

Nu är det bara att mumsa!

Bilder

Recept

Filtrera