Kalljästa glutenfria frallor

Ingredienser

Vem älskar inte doften av nybakat bröd? Baka dessa och din glutenintoleranta vän kommer dofta sig till dig!

Ett härligt kalljäst glutenfritt bröd som får jäsa i kylen över natten, eller om du sätter... Läs mer

40 min Baka 8 port.

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke, slå över det kalla vattnet och rör tills jästen löst upp sig.
Tillsätt fiberhusken och blanda ordentligt.
Låt svälla i 10 minuter.

2

Blanda ner övriga ingredienser, använd elvispens degkrokar (eller bakmaskinens degkrok).
Degen ska kännas seg och som alltid när man bakar glutenfritt ska degen var kladdigare än "vanlig" deg.

3

Täck bunken och ställ in i kylen, över natten eller minst 8 timmar (inga problem om den står uppåt 12 timmar).

4

När degen har jäst klart, sätt ugnen på 225 grader. 

Ta fram degen, stjälp upp den på väl mjölat bakbord.
Du behöver inte knåda degen utan dela den i 8-10 bitar med en degskrapa (beroende på hur stora frallor du vill ha).

5

Mjöla dina händer och flytta över frallorna till ett bakplåtspapper
Vill du ha runda frallor kan du vika in kanterna. 

6

Ställ in plåten i den varma ugnen, grädda frallorna i 15-20 minuter tills de får fin färg. 

Bilder

Recept

Filtrera