Melontzatziki

Ingredienser

Sommarens godaste sås till allt! 

Tzatziki med gurka i all ära men denna med melon tar den till nya höjder.

Jag har i detta... Läs mer

15 min Sås 6 port.

Gör så här

1

Börja med att skala melonen och tärna den i ca 1x1 cm stora kuber, (storlek är inte så viktig, bara de inte är alldeles för stora).

2

Häll yoghurten i en bunke och lägg i melontärningarna. Finriv (helst på zestjärn) eller pressa i vitlöken. Tillsätt salt, peppar och olivolja och blanda runt.

3

Smaka av. Tänk på att vitlöken framträder mer ju längre tid såsen får stå. Hacka persiljan (går lika bra med fryst persilja) och vänd ned.

4

Låt tzatzikin stå minst sex timmar innan servering, helst över natten.

Såsen håller ca 5 dagar i kylen.

Bilder

Recept

Filtrera