En riktigt god köttbit med underbar senapskräm är aldrig fel till helgens middag.
Slå på ugnen 225 grader.
Klyftpotatis: Skölj och klyfta potatisen och lägg i en ungsform. Ringla över oljan vänd runt potatisarna och salta. Ställ in i ugnen ca 30-35 min.
Dela tomaten och strö över örterna och osten.
När det åter står 10 min av potatisen så tillsätter du den skivade paprikan samt tomaterna att gratinera.
Senapskräm: Lägg äggulan, senap och vitlöken i en skål och vispa. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar. När du har en fin kräm tillsätter du persiljan och smakar av med lite salt.
Kött: Stek köttet i en rejäl klick smör, krydda med salt, vitpeppar och paprikapulver. Stek i 2-3 min på varje sida beroende på tjocklek. Ös köttet med smör under stekningen så får du en fin yta på köttet.
Lägg upp på tallrikar och servera, jättegott med några oliver till.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!