Entrecote med klyftpotatis och senapskräm

Ingredienser

En riktigt god köttbit med underbar senapskräm är aldrig fel till helgens middag.

50 min Kött 2 port.

Gör så här

1

Slå på ugnen 225 grader.

Klyftpotatis: Skölj och klyfta potatisen och lägg i en ungsform. Ringla över oljan vänd runt potatisarna och salta. Ställ in i ugnen ca 30-35 min.

Dela tomaten och strö över örterna och osten.

När det åter står 10 min av potatisen så tillsätter du den skivade paprikan samt tomaterna att gratinera.

2

Senapskräm: Lägg äggulan, senap och vitlöken i en skål och vispa. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar. När du har en fin kräm tillsätter du persiljan och smakar av med lite salt.

3

Kött: Stek köttet i en rejäl klick smör, krydda med salt, vitpeppar och paprikapulver. Stek i 2-3 min på varje sida beroende på tjocklek. Ös köttet med smör under stekningen så får du en fin yta på köttet.

4

Lägg upp på tallrikar och servera, jättegott med några oliver till.

Bilder

Recept

Filtrera