Farinsockerlimpa

Ingredienser

Inte det nyttigaste brödet men väldigt gott. Limpa som jag minns att det smakade när jag var liten.

Söt och god farinsockerlimpa som väcker minnen från barndomen. Då var det ingen som pratade om... Läs mer

120 min Baka

Gör så här

1

Värm vattnet lite varmare än fingervarmt.
Blanda alla torra ingredienser  i en bunke. Spara lite av mjölet till utbakningen.
Knäck i äggen och häll på vattnet och arbeta ihop till en deg. (Degen blir ganska kladdig)
Strö över lite mjöl och låt jäsa i ca 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tag upp degen ur bunken och knåda i lite mera mjöl. (Den kommer fortfarande att vara lite kladdig).
Forma till 3-4 st limpor och lägg dem på ugnsplåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa 30 min under en bakduk.

3

Grädda i ugnen tills de har en innertemp på 91-93 grader.
Rör ihop kaffet och sirapen.
När limporna kommer ut ur ugnen penslas de med kaffe och sirapsblandningen.

Bilder

Recept

Filtrera