Inte det nyttigaste brödet men väldigt gott. Limpa som jag minns att det smakade när jag var liten.
Söt och god farinsockerlimpa som väcker minnen från barndomen. Då var det ingen som pratade om... Läs mer
Värm vattnet lite varmare än fingervarmt.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Spara lite av mjölet till utbakningen.
Knäck i äggen och häll på vattnet och arbeta ihop till en deg. (Degen blir ganska kladdig)
Strö över lite mjöl och låt jäsa i ca 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Tag upp degen ur bunken och knåda i lite mera mjöl. (Den kommer fortfarande att vara lite kladdig).
Forma till 3-4 st limpor och lägg dem på ugnsplåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa 30 min under en bakduk.
Grädda i ugnen tills de har en innertemp på 91-93 grader.
Rör ihop kaffet och sirapen.
När limporna kommer ut ur ugnen penslas de med kaffe och sirapsblandningen.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!