Hallonmousse med rostad mandel

Ingredienser

Det är alltid gott med efterrätt. Här en len hallonmousse med rostad mandel med smak av lönnsirap.

30 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med kallt vatten.

2

Koka upp hallonen och sockret i en panna. Spara några fina hallon till dekoration.

Mixa hallonen och sockret, krama ur gelatinbladen och rör ner i hallonblandningen. Ställ åt sidan och låt svalna till rumstemperatur.

3

Vispa grädden, inte allt för hårt men den ska inte vara rinnig. Tillsätt vaniljpulvret och rör om. Vänd ner grädden i hallonblandningen.

4

Du kan servera moussen i portionsskålar eller lägga upp på fat. Vilket du än väljer ska moussen stå i kylen ca en timme innan servering.

Väljer du att servera moussen hel, ställer du in skålen i kylen och lägger upp på fat precis innan servering eller så ställer du de fyllda portionsskålarna i kylen.

 

5

Under tiden moussen står i kylen rostar du den hackade mandeln i en torr stekpanna. När mandeln fått fin färg drar du av pannan från plattan och rör i lönnsirapen.

6

Garnera moussen med den rostade mandeln, några färska hallon och några myntablad samt sikta över vaniljsockret.

Bilder

Recept

Filtrera