Grillad fläskfilé penslad med glaze för perfekt sötsalt mörk yta, ugnsrostad potatis och dragonsås.
Börja med den rostade potatisen. Skölj och koka potatisen nästan klar. Tag upp dem ur pannan och låt svalna. Blanda under tiden smöret och riven vitlök samt salt. Lägg potatisen i en ugnsform och sätt en klick vitlökssmör på varje.
Gör sedan din glaze. Blanda alla ingredienser i en panna och låt småputtra i 15-20 min.
Koka upp grädden till dragonsåsen tillsammans med kalvfond och tillsätt den hackade löken samt dragonen och persiljan. Låt puttra i 15 min. Tillsätt en liten skvätt vitvinsvinäger. Red med maizenan utrört i lite vatten. Smaka av och tillsätt mer dragon och persilja om så önskas.
Salta fläskfilén lite grann. Grilla den hela filén och pensla med glazen med jämna mellan rum tills den är klar. Filén är klar när den har en innertemp på 70 grader.
Rosta potatisen i ugnen 225 grader i 15 min undertiden köttet vilar.
Lägg upp på tallrikar och servera.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!