Lyxig förrätt med kalixlöjrom och skaldjur i västerbottensostkorgar.
Börja med att göra ostkorgarna. Ta en halv deciliter ost per korg. Använd en stekpanna med teflon. På svag värme smälter man osten tills den går ihop. Testa i kanten med en stekspade. Du känner när den går att lyfta. Lägg osten över ett upp och nervänt glas och låt svalna.
Gör sedan skaldjursröran. Rör ihop creme fraiche och majonnäs. Tillsätt den hackade purjolöken och dillen.
Hacka räkor och kräftstjärtarna grovt och tillsätt dessa i röran. Spara några av räkorna till garneringen. Rör om och tillsätt 1 matsked av löjrommen, resten används till garnering. Smaka av med salt peppar och pressad citron.
Fyll ostkorgarna med röran just innan de skall serveras och garnera med räkor och kalixrom samt en liten kvist dill.
Tips! Ostkorgarna går bra att förbereda dagen innan så fyller man dem bara dagen efter.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!