Karibiens klassiska smaker uttrycks här genom en maträtt byggd kring den klassiska cocktailbittern från Angostura på Trinidad och Tobago.
Angostura bitter har en tydlig doft och smak av bland annat nejlika, receptet är givetvis hemligt.... Läs mer
Mortla samman stjärnanis, kanel, fänkål, nejlikor och svartpeppar tillsammans med salt till ett fint five spice-pulver. Spara en matsked av kryddblandningen och gnid in ribsen med resten. Grädda i ugnen på 125 grader tills innertemperaturen är 70 grader, går även bra att skära ett snitt för att kontrollera färgen om stektermometer saknas.
Koka glazen medan ribsen är i ugnen. Fräs tomatpurén rostfärgad med lite olja i en tjockbottnad kastrull, tillsätt rivna vitlöksklyftor, muscovado, rom och vinäger.
Reducera glazen på låg värme till den tjocknar och smaka mot slutet av med Angostura bitters och salt. Ta ut och pensla ribsen med glazen när de är klara och grilla därefter på maxtemperatur i ugnen för en karamelliserad yta.
Skala sötpotatisen med kniv genom att skära bort stora men tunna flagor av skalet. Lägg dessa åt sidan och tärna därefter sötpotatisen grovt. Koka sötpotatisen i lättsaltad mjölk, grädde och rom tills den blivit mjuk och häll därefter av och spara gräddmjölken. Mixa sötpotatisen med stavmixer eller i blender, tillsätt gräddmjölk för önskad konsistens och smaka av med five spice-pulver och eventuellt mer salt.
Panera sötpotatisskalen i potatismjölet och fritera därefter i rapsolja, låt rinna av på hushållspapper och salta. Servera ribsen med sötpotatispurén, toppa med limen och avsluta med att strö lite five spice-pulver över maten.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!