Fiskkroketter går ganska snabbt och är en enkel men ändå lyxig förrätt, ett frasigt och krispigt skal med en saftig och smakrik kärna.
Här använder jag en maltwhisky för att bygga ett djup bland smakerna som för övrigt är ganska... Läs mer
Finhacka lök och chili och stek den mjuk i smör och sesamolja, låt svalna.
Häll lökblandningen tillsammans med fisken i en matberedare tillsammans med salt, whisky, riven vitlök, lime, ägg och ströbröd. Mixa på full effekt tills allt är hackat och blandat, riv ingefäran och krama saften från rivet ned i matberedaren.
Finhacka salladslök och koriander och blanda ned för hand, därefter är smeten klar. Forma små bollar av smeten i storleken av köttbullar ungefär.
Panera i mjöl, därefter uppvispat ägg och slutligen pankoströbröd. Fritera krispigt gyllenbruna i rapsolja på 180 grader och låt rinna av något på hushållspapper.
Servera gärna med en hemmagjord majonnäs kryddad med en riven vitlöksklyfta, en tesked limejuice och ett par matskedar hackad koriander.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!