Ostron med veteölzabaione

Ingredienser

Ostron är en vattendelare - vissa älskar dem, vissa avskyr dem. Jag tycker ofta att det kan vara gott med ett par ostron, den friska sältan, umamismaken och en lätt mineralton.

Som tillbehör är vinägrett och pressad citron vanligt, då låter man ostronet stå för det köttiga... Läs mer

30 min Skaldjur 4 port.

Gör så här

1

Häll äggulor, veteöl, pressad citron och smör i en tjockbottnad kastrull och sätt på medelvärme.

Vispa kontinuerligt för att slå in luft och fördela värmen jämnt i blandningen så den inte värms för snabbt längs botten. Värms blandningen för långt koagulerar äggen helt och det blir äggröra, var därför inte rädd att ta blandningen av plattan.

2

Blandningen ska vispas och värmas tills den tjocknar och bildar ett tätt homogent skum, tag därefter av den från plattan och fortsätt vispa under svalningen.

3

Öppna ostronen, toppa med zabaionen och strö över hackad gräslök. Jag brukar även vispa upp zabaionen en extra gång i sifon för att få in lite extra luft men det är inte nödvändigt.

Bilder

Recept

Filtrera