Ett tips på en god söndagsmiddag är dessa köttbullar av kalvfärs. Så klart kan man ju äta köttbullar vilken dag som helst i veckan, men just kalvfärs smakar i alla fall för vår del lite mer söndag.
Dill är ett smått genomgående tema i receptet. Den finns nerhackad i både kalvfärsbullarna och... Läs mer
Rör samman färsen med övriga ingredienser. Rulla till lagom stora köttbullar.
Stek en liten klick färs först och provsmaka så smakerna sitter och du är nöjd.
Stek sedan köttbullarna på medelvärme i rikligt med smör och en liten skvätt rapsolja så de får fin färg och blir genomstekta.
Dillsås
Blanda samman grädde, fond, citronskal och honung i en kastrull. Koka upp och red av med maizena till önskad konsistens.
Ta kastrullen från plattan och rör ner dillen.
Smaka av såsen med kryddor, citronsaft och ev mer honung.
Servera kalvfärsbullarna med såsen och valfria tillbehör.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!