Kalvfärsbullar med dillsås

Ingredienser

Ett tips på en god söndagsmiddag är dessa köttbullar av kalvfärs. Så klart kan man ju äta köttbullar vilken dag som helst i veckan, men just kalvfärs smakar i alla fall för vår del lite mer söndag.

Dill är ett smått genomgående tema i receptet. Den finns nerhackad i både kalvfärsbullarna och... Läs mer

90 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Rör samman färsen med övriga ingredienser. Rulla till lagom stora köttbullar.

2

Stek en liten klick färs först och provsmaka så smakerna sitter och du är nöjd.

Stek sedan köttbullarna på medelvärme i rikligt med smör och en liten skvätt rapsolja så de får fin färg och blir genomstekta.

3

Dillsås
Blanda samman grädde, fond, citronskal och honung i en kastrull. Koka upp och red av med maizena till önskad konsistens.

4

Ta kastrullen från plattan och rör ner dillen.
Smaka av såsen med kryddor, citronsaft och ev mer honung.

Servera kalvfärsbullarna med såsen och valfria tillbehör.

Bilder

Recept

Filtrera