Sallad Nicoise med grillad tonfisk

Ingredienser

En fräsch sallad med ursprung från Nice i sydfrankrike, här med färsk tonfisk som tillbehör. 

När det gäller att tillaga tonfisk är det viktigt att inte översteka den, det resulterar i en... Läs mer

30 min Sallad 2 port.

Gör så här

1

Börja med dressingen: Finhacka oliverna och vitlöken och blanda samman med övriga ingredienser. Smaka av och ställ kallt till serveringen.

2

Lägg de gröna bladen i botten av en skål och lägg i tomater, rädisor, lök, potatis och haricots verts.

3

Lägg äggen i en gryta med kallt vatten och låt det sedan koka upp. När vattnet börjar koka så börjar du ta tiden, efter 4 minuter tar du grytan från värmen och spolar kallt vatten över äggen så de går enklare att skala.

4

Stek eller grilla tonfisken, max 2 minuter per sida - de ska vara rosa i mitten - krydda med salt och peppar.

5

Dela fisken på snedden längs med filén och lägg på salladen, skala och dela äggen på längden och lägg på salladen. 

6

Servera salladen med dressingen och en bit gott bröd eller brödkrutonger. 

Bilder

Recept

Filtrera