En fräsch sallad med ursprung från Nice i sydfrankrike, här med färsk tonfisk som tillbehör.
När det gäller att tillaga tonfisk är det viktigt att inte översteka den, det resulterar i en... Läs mer
Börja med dressingen: Finhacka oliverna och vitlöken och blanda samman med övriga ingredienser. Smaka av och ställ kallt till serveringen.
Lägg de gröna bladen i botten av en skål och lägg i tomater, rädisor, lök, potatis och haricots verts.
Lägg äggen i en gryta med kallt vatten och låt det sedan koka upp. När vattnet börjar koka så börjar du ta tiden, efter 4 minuter tar du grytan från värmen och spolar kallt vatten över äggen så de går enklare att skala.
Stek eller grilla tonfisken, max 2 minuter per sida - de ska vara rosa i mitten - krydda med salt och peppar.
Dela fisken på snedden längs med filén och lägg på salladen, skala och dela äggen på längden och lägg på salladen.
Servera salladen med dressingen och en bit gott bröd eller brödkrutonger.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!