Torskgryta med tomater och dill

Ingredienser

En frisk och fräsch fiskgryta som reder sig själv.

Torsken i receptet går bra att byta ut mot annan vit fisk som t.ex sej eller spätta, tänk bara... Läs mer

50 min Fisk 2-4

Gör så här

1

Lägg fisken i en form och pressa över citronsaften, ställ i kylen att marinera, ju längre desto bättre.

2

Häll mjöl och salt på en tallrik, blanda om och vänd torsken i blandningen.

3

Smält 2 msk smör i en låg, vid stekgryta och täck botten med dill.

4

Varva sedan tomater, fisk, dill i grytan, överst ska det vara dill.

5

Klicka ut ca. 2 msk smör över dillen. 

6

Blanda samman grädde, vin och lite av citronsaften från marineringen och häll ner i grytan.

7

Låt grytan småputtra på svag värme under lock till fisken är klar, ca 10 minuter.

8

Smaka av grytan med citronsaft, salt och peppar innan servering.

Bilder

Recept

Filtrera