Bakat äpple med vaniljkräm, havrecrunch och passionsfrukt

Ingredienser

Våra svenska äpplen är fantastiska och fyllda med god smak så här års! Perfekt dessert att avsluta en god middag med och som går att förbereda i god tid innan. 

60 min Dessert 6 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. 

2

Havrecrunch

Knåda ihop alla ingredienser och smula ut på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen ca. 15 minuter, ta ut plåten och rör om. Låt rosta ca. 10 minuter till. 

3

Vaniljkräm
Rör ihop mjölk, vispgrädde, strösocker, äggulor och maizena. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljen. Lägg ner vaniljen och stången i kastrullen och koka upp under omrörning tills vaniljkrämen tjocknar. Krämen får aldrig koka utan ska sjuda under hela tillagningen. Tag från värmen när du har uppnått önskad konsistens, ta ur vaniljstången. Vispa ner smöret på slutet och kyl ner krämen.

 

4

Äpplen
Lägg äpplena på en plåt med bakpapper. Sätt in äpplena i ugnen och låt de bakas i 15-20 minuter beroende på storlek. 

5

Lägg lite havrecrunch i botten på en tallrik och lägg ett bakat äpple ovanpå. Klicka ut vaniljkrämen och garnera med citronmeliss och passionsfrukt. 

Bilder

Recept

Filtrera