Bresaola med löjrom, picklad rödbeta, dragonmajonnäs och jordärtskockschips

Ingredienser

Sältan från bresaolan och löjrommen gifter sig fint med syran från de picklade rödbetorna och krispet från jordärtskockschipsen. 

45 min Kött 6 port.

Gör så här

1

Picklad jordärtskocka, schalottenlök & rödbeta

Koka upp ättika, socker, vatten och salt. 
Lägg i den skivade jordärtskockan och låt den koka ca. 3-4 minuter. Ta upp jordärtskockan i en skål och slå över hälften av lagen. Lägg i den skivade schalottenlöken och låt svalna. 

Koka sedan de skivade rödbetorna i resten av lagen i 3-4 minuter. Låt svalna. 

2

Friterad jordärtskocka

Hetta upp rapsoljan till ca 150grader. 
Torka av den skivade jordärtskockan på hushållspapper. 
Fritera jordärtskockan i någon minut tills den blir gyllene i färgen. Ta upp & låt rinna av på papper. 

3

Dragonmajonnäs

Rumstemperera ingredienserna, det gör att din majonnäs går ihop lättare.
Lägg alla ingredienser till majonnäsen i en bunke. 
Sätt i mixerstaven i botten på bunken och börja mixa nedifrån och upp. 
Smaka av med en nypa salt. 

4

Montering

Lägg upp den skivade bresaolan i en cirkel på tallriken. 
Fördela ut de picklade jordärtskockorna, schalottenlöken och rödbetorna. 
Garnera med friterad jordärtskocka, några klickar dragonmajonnäs och kapris.
Skeda upp löjrom. 
Garnera med körvel & skuren gräslök

Bilder

Recept

Filtrera