Sältan från bresaolan och löjrommen gifter sig fint med syran från de picklade rödbetorna och krispet från jordärtskockschipsen.
Picklad jordärtskocka, schalottenlök & rödbeta
Koka upp ättika, socker, vatten och salt.
Lägg i den skivade jordärtskockan och låt den koka ca. 3-4 minuter. Ta upp jordärtskockan i en skål och slå över hälften av lagen. Lägg i den skivade schalottenlöken och låt svalna.
Koka sedan de skivade rödbetorna i resten av lagen i 3-4 minuter. Låt svalna.
Friterad jordärtskocka
Hetta upp rapsoljan till ca 150grader.
Torka av den skivade jordärtskockan på hushållspapper.
Fritera jordärtskockan i någon minut tills den blir gyllene i färgen. Ta upp & låt rinna av på papper.
Dragonmajonnäs
Rumstemperera ingredienserna, det gör att din majonnäs går ihop lättare.
Lägg alla ingredienser till majonnäsen i en bunke.
Sätt i mixerstaven i botten på bunken och börja mixa nedifrån och upp.
Smaka av med en nypa salt.
Montering
Lägg upp den skivade bresaolan i en cirkel på tallriken.
Fördela ut de picklade jordärtskockorna, schalottenlöken och rödbetorna.
Garnera med friterad jordärtskocka, några klickar dragonmajonnäs och kapris.
Skeda upp löjrom.
Garnera med körvel & skuren gräslök
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!