Bresaola är ett perfekt tilltugg på tjejkvällen, fotbollskvällen eller buffébordet.
Bresaola är en mager, mörk, järn- och proteinrik salamityp som görs på nötkött. Hemorten är Valtellina i Lombardiet där konserveringsmedoden är uråldrig och den torra och svala luften perfekt. Köttet röktorkas och äts rått i mycket tunna skivor, till bröd eller i marinad. P.g.a. sin låga fetthalt, endast 4%, kan man med gott samvete äta några extra skivor.
Börja med att hetta upp en stekpanna riktigt varm, ta i pinjenötterna och rosta de i torr panna tills de fått fin färg. Låt svalna.
Ta fram ett snyggt fat och vik breasolan på ett snyggt sätt och lägg på tallriken. När du har ett lager lägger du på ruccola, semitorkad tomat och rostade pinjenötter. Fortsätt varva tills du har önskad mängd. Ringla lite olivolja över breasolan och sen är det klart att servera. Busenkelt!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!