Kardemummabullar... bullarnas bulle enligt mig och det är nog min absoluta favorit bland alla de olika sorters bullar som finns i vårt avlånga land.
Imorse tog jag mig för att baka en omgång av dessa underbara bullar och nu tänkte jag dela med... Läs mer
Lägg alla ingredienser i degblandaren och kör igång på låg hastighet. Låt degen gå i 18-20 minuter tills den är riktigt smidig.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i tre delar. Kavla ut en del i taget till en stor rektangel, ca ½ cm i tjocklek. Bred på en tredjedel av fyllningen och se till att bre ut ända ut i kanterna. Vik sedan ner den översta delen på degen mot mitten och vik sen upp den nedre delen och lägg den ovanpå så att du får en lång platt deg.
Kavla ut degen igen så att den blir ca 1 cm tjock. Ta en vass kniv eller en sporre och skär degen i 2 cm breda, långa strimlor. Rulla upp degen runt ditt pek- och långfinger, ungefär som ett garnnystan, till lagom storlek.
Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 2-2½ timme. Rör ihop 1dl strösocker med 2 tsk kardemumma och strössla över bullarna innan du sätter in dem i ugnen.
Baka av på 225 grader i 8-12 minuter beroende på storleken på bullarna.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!