Hoffmans kardemummabullar

Ingredienser

Kardemummabullar... bullarnas bulle enligt mig och det är nog min absoluta favorit bland alla de olika sorters bullar som finns i vårt avlånga land.

Imorse tog jag mig för att baka en omgång av dessa underbara bullar och nu tänkte jag dela med... Läs mer

40 min Baka

Gör så här

1

Lägg alla ingredienser i degblandaren och kör igång på låg hastighet. Låt degen gå i 18-20 minuter tills den är riktigt smidig.

2

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i tre delar. Kavla ut en del i taget till en stor rektangel, ca ½ cm i tjocklek. Bred på en tredjedel av fyllningen och se till att bre ut ända ut i kanterna. Vik sedan ner den översta delen på degen mot mitten och vik sen upp den nedre delen och lägg den ovanpå så att du får en lång platt deg.

3

Kavla ut degen igen så att den blir ca 1 cm tjock. Ta en vass kniv eller en sporre och skär degen i 2 cm breda, långa strimlor. Rulla upp degen runt ditt pek- och långfinger, ungefär som ett garnnystan, till lagom storlek.

4

Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 2-2½ timme. Rör ihop 1dl strösocker med 2 tsk kardemumma och strössla över bullarna innan du sätter in dem i ugnen.

5

Baka av på 225 grader i 8-12 minuter beroende på storleken på bullarna.

Bilder

Recept

Filtrera