Hoffmans vörtbröd

Ingredienser

Ett mustigt och gott vörtbröd bakat med julmust och porter.

Räcker till 2 limpor eller ca. 20 frallor

Jästid på ca. 3 timmar tillkommer.

Läs mer

30 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Väg upp alla ingredienser utom russin i en bunke men ta inte i allt vetemjöl på en gång, börja med 3 dl.

2

Kör igång degblandaren på låg hastighet och låt den arbeta ihop degen ordentligt, gärna 10-12 minuter. Ta i russinen mot slutet om du tycker om det i ditt vörtbröd. Ta i mer mjöl efter hand om degen fortfarande är kladdig. Den ska vara ganska lös men om du tar på degen ska du inte fastna med fingrarna.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda upp den. Baka sedan ut den i valfri form, frallor eller limpor och låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur i ca. 3 timmar. Snitta limporna i ett vackert mönster och mjöla frallorna lätt.

4

Baka av på 250 grader i 7-10 minuter för frallor och 20-25 minuter för limporna. Gör du limpor kan du sänka temperaturen på ugnen till 225 grader efter 10 minuter.

5

Tips  För vackra frallor kan du låta dem jäsa och baka av dem i smorda non-stick muffinsformar.

Bilder

Recept

Filtrera