Laxpudding, en av de allra godaste husmansklassikerna om du frågar mig. Krämig äggstanning möter mjälla skivor av kallrökt lax, söt karamelliserad lök och nötigt smör.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva potatisen i ca ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva även löken lika tjockt.
Fräs löken i smör och socker i en stekpanna tills den blir mjuk och lätt karamelliserad.
Vispa upp ägg med grädden och smaka upp med salt och vitpeppar.
Smörj en mellanstor ugnsform med smör och varva sedan potatis, lök, dill, lax och lite äggstanning i 4 lager. Toppa med ett lager potatis.
Slå resten av äggstanningen över potatisen och sätt in formen i ugnen på 175 grader i ca 30-45 min eller tills äggstanningen har stannat. Känn efter med en potatissticka i mitten av formen om stanningen fortfarande är lös.
Tag ut ur ugnen och servera med skirat smör, en citronklyfta och en dillkvist.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!