Potatistortilla med rökt creme fraiche och laxrom

Ingredienser

Ett suveränt tilltugg eller förrätt som både är gott och enkelt att fixa till.

Rökigheten i creme fraiche får du till genom att använda något som kallas “liquid smoke” vilket... Läs mer

60 min Generell 4 port.

Gör så här

1

Täck en rund form (ca 24cm) med bakplåtspapper i botten. Fördela ut den tunt skivade potatisen i ett jämnt lager och strö över salt och timjan.

2

Vispa upp äggen och häll över potatisen. Sätt in i ugnen på 175grader i 45 minuter eller tills potatisen mjuknat rakt igenom. Täck ev. med folie efter halva tiden. Låt tortillan svalna och skär upp den i trekanter.

3

Rör ihop creme fraiche med liquid smoke och smaka av med salt. Fördela ut en klick creme fraiche på varje tortillabit och garnera med laxrom och färsk körvel.

Bilder

Recept

Filtrera