Att koka sin egen vaniljkräm låter mer avancerat än vad det egentligen är. Det tar inte nämnvärt mycket längre tid än att röra ihop en färdig pulvermix men ack så mycket godare det blir. Dessutom är det roligt att kunna säga att man gjort den helt själv från grunden när gästerna berömmer den goda smaken.
Rör ihop vispgrädde, strösocker, äggulor och maizena. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljen. Lägg ner vaniljen och stången i kastrullen och värm upp under omrörning tills vaniljkrämen tjocknar. Krämen får aldrig koka utan ska sjuda under hela tillagningen.
Ta kastrullen från värmen när du har uppnått önskad konsistens och ta ur vaniljstången. Vispa ner smöret och kyl ner krämen.
Den håller 2-3 dagar i kylskåp om du inte lyckas äta upp den med en gång. Förvara i tätslutande glasburk.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!