En fräsch, len och underbart god rätt gjord på styckfrysta torskryggfiléer!
Börja med blomkålspurén. Skala och skär potatisen i tärningar. Koka i lättsaltat vatten tills den mjuknat, ca 10 minuter. Dela blomkålshuvudet i små buketter. Koka upp grädden med buljongtärningen. Koka blomkålsbuketterna mjuka under lock i 8–10 minuter. Ta kastrullen från plattan. Lägg ner potatistärningarna och mixa till ett slätt mos. Smaka av med nymalen svartpeppar.
Salta och peppra fisken runtom. Smält smöret och blanda ner citronskal och citronsaft samt hackade rosmarinblad. Häll hälften av smöret i en ugnsfast form. Lägg ner fiskbitarna och häll på resten av smöret. Stek i 225° varm ugn i 12–15 minuter.
Skär bort nedre delen på sparrisarna och koka dem sedan i 3–4 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och servera till den goda torsken och lena blomkålspurén.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!