Citron- och rosmarinmarinerad torskryggfilé med blomkålspuré

Ingredienser

En fräsch, len och underbart god rätt gjord på styckfrysta torskryggfiléer!

40 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Börja med blomkålspurén. Skala och skär potatisen i tärningar. Koka i lättsaltat vatten tills den mjuknat, ca 10 minuter. Dela blomkålshuvudet i små buketter. Koka upp grädden med buljongtärningen. Koka blomkålsbuketterna mjuka under lock i 8–10 minuter. Ta kastrullen från plattan. Lägg ner potatistärningarna och mixa till ett slätt mos. Smaka av med nymalen svartpeppar.

2

Salta och peppra fisken runtom. Smält smöret och blanda ner citronskal och citronsaft samt hackade rosmarinblad. Häll hälften av smöret i en ugnsfast form. Lägg ner fiskbitarna och häll på resten av smöret. Stek i 225° varm ugn i 12–15 minuter.

3

Skär bort nedre delen på sparrisarna och koka dem sedan i 3–4 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och servera till den goda torsken och lena blomkålspurén.

Bilder

Recept

Filtrera