Kungen av soppa? Det här blir inga stora mängder och passar därför bäst som en förrätt åt fyra. Jag serverar den då i en större kopp. Hur som helst så görs denna goda hummersoppa i ett nafs. Att koka egen fond på skalen tar en kvart men är väl investerade minuter!
Muffins
Finstrimla bacon och knaperstek i en torr panna. Låt rinna av på hushållspapper.
Fräs den hackade löken mjuk i baconfettet. Blanda mjöl och bakpulver. Finfördela smöret och tillsätt det tillsammans med västerbottenost och crème fraiche. Knåda/rör ihop till en smidig men kletig deg.
Klicka ut smeten i 12 små muffinsformar och grädda i 225° i 10–15 minuter.
Soppa
Dela humrarna mitt itu. Ta ut köttet. Klyv klorna och ta ur köttet. Grovhacka skalen.
Skala och hacka löken.
Hetta upp smöret i en gryta. Fräs lök och skal i några minuter.
Tillsätt tomatpuré, fond, konjak, lagerblad och vatten. Koka upp och låt sedan sjuda sakta i ca 15 minuter.
Sila soppan och häll tillbaka i grytan. Koka ner till hälften.
Häll på grädden och smaka av.
Lägg hummerköttet i 4 soppskålar. Vispa upp soppan och häll den över.
Servera soppan genast med de saftiga muffinsen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!