Hummersoppa i kopp med saftig västerbottensmuffin

Ingredienser

Kungen av soppa? Det här blir inga stora mängder och passar därför bäst som en förrätt åt fyra. Jag serverar den då i en större kopp. Hur som helst så görs denna goda hummersoppa i ett nafs. Att koka egen fond på skalen tar en kvart men är väl investerade minuter! 

60 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Muffins
Finstrimla bacon och knaperstek i en torr panna. Låt rinna av på hushållspapper.

2

Fräs den hackade löken mjuk i baconfettet. Blanda mjöl och bakpulver. Finfördela smöret och tillsätt det tillsammans med västerbottenost och crème fraiche. Knåda/rör ihop till en smidig men kletig deg. 

3

Klicka ut smeten i 12 små muffinsformar och grädda i 225° i 10–15 minuter.

4

Soppa
Dela humrarna mitt itu. Ta ut köttet. Klyv klorna och ta ur köttet. Grovhacka skalen.

5

Skala och hacka löken.
Hetta upp smöret i en gryta. Fräs lök och skal i några minuter.

Tillsätt tomatpuré, fond, konjak, lagerblad och vatten. Koka upp och låt sedan sjuda sakta i ca 15 minuter. 

6

Sila soppan och häll tillbaka i grytan. Koka ner till hälften.

Häll på grädden och smaka av.
Lägg hummerköttet i 4 soppskålar. Vispa upp soppan och häll den över.  

7

Servera soppan genast med de saftiga muffinsen!

Bilder

Recept

Filtrera