Jordärtskockssoppa med timjan och halstrad pilgrimsmussla

Ingredienser

Jordärtskocka är en extremt lättodlad planta. Men allra godast är den nog så här – serverad i min soppa smaksatt med timjan och i sällskap av 1-2 halstrade pilgrimsmusslor.

Jordärtskocka är en extremt lättodlat, till och med så lättodlad att man kan undra varför... Läs mer

30 min Soppa 3 port.

Gör så här

1

Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Skala och hacka schalottenlöken.
Hetta upp smöret i en gryta och tillsätt grönsakerna. Rör om och fräs i 1 minut.
Häll på vinet och låt allt koka ihop i 1 minut. Tillsätt vattnet och smula ner buljongtärningarna. Rör om och koka upp.

2

Låt sjuda i ca 15 minuter eller tills skockor och potatis mjuknat helt.
Mixa soppan slät.
Rör ner grädden och smaka av med repad färsk timjan, salt och nymalen svartpeppar.

3

Hetta upp oljan i en stek- eller grillpanna. Halstra eller grilla pilgrimsmusslorna i 1–2 minuter på varje sida. De ska ha en lite rå kärna i mitten. 

4

Lägg ner 1–2 musslor i varje soppa eller servera dem bredvid på en liten assiett. Garnera med timjan och njut! 

Bilder

Recept

Filtrera