Lejonhuvuden är stora köttbullar som oftast görs på blandfärs. Jag gör mina på nötfärs vilket blir minst lika gott!
Koka riset enligt anvisning på paketet.
Skölj och strimla purjolöken. Riv ingefäran och pressa ur saften med handen i en liten skål.
Blanda ihop purjolök, hälften av ingefärssaften med färs, soja, vatten, fond, salt och peppar. Rör om och blanda väl. Forma 12-14 stora köttbullar.
Hetta upp en panna med smör eller olja. Stek köttbullarna runtom i ca 5 minuter.
Tillsätt vatten, fond, resten av ingefärssaften, soja och vitt vin eller matlagningsvin. Lägg på ett lock, koka upp och låt puttra i ca 10 minuter.
Strimla pak soi och blanda ner den i pannan. Låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av och servera med jasminris.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!