Lejonhuvuden med pak soi

Ingredienser

Lejonhuvuden är stora köttbullar som oftast görs på blandfärs. Jag gör mina på nötfärs vilket blir minst lika gott!

35 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisning på paketet.

2

Skölj och strimla purjolöken. Riv ingefäran och pressa ur saften med handen i en liten skål.

Blanda ihop purjolök, hälften av ingefärssaften med färs, soja, vatten, fond, salt och peppar. Rör om och blanda väl. Forma 12-14 stora köttbullar.

3

Hetta upp en panna med smör eller olja. Stek köttbullarna runtom i ca 5 minuter.

4

Tillsätt vatten, fond, resten av ingefärssaften, soja och vitt vin eller matlagningsvin. Lägg på ett lock, koka upp och låt puttra i ca 10 minuter.

5

Strimla pak soi och blanda ner den i pannan. Låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av och servera med jasminris.

Bilder

Recept

Filtrera