Carbonara är en kanonrätt om man som i vår familj ibland har bråttom och behöver äta i flera omgångar. Den vinner nästan bara på att stå till sig och värmas igen. Äggulorna kan uteslutas för allergiker.
Recept ur kokboken Monikas Vardagsmat.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Grovhacka baconskivorna och fräs dem i en panna utan fett. Sänk värmen och tillsätt vitlöken, pressad eller mycket fint hackad. Fräs ytterligare 3–4 minuter.
Tillsätt grädde och ärter, koka upp. Sänk värmen. Smaka av med rikligt av peppar. Låt stå att gotta till sig.
Häll av pastan och lägg den i en stor vacker skål. Häll över grädd- och baconblandningen och rör ner äggulorna eller servera dem i sina skal.
Servera pastan genast med färskriven parmesanost och en sallad.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!