Pasta Carbonara

Ingredienser

Carbonara är en kanonrätt om man som i vår familj ibland har bråttom och behöver äta i flera omgångar. Den vinner nästan bara på att stå till sig och värmas igen. Äggulorna kan uteslutas för allergiker.

Recept ur kokboken Monikas Vardagsmat.

35 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

2

Grovhacka baconskivorna och fräs dem i en panna utan fett. Sänk värmen och tillsätt vitlöken, pressad eller mycket fint hackad. Fräs ytterligare 3–4 minuter.

3

Tillsätt grädde och ärter, koka upp. Sänk värmen. Smaka av med rikligt av peppar. Låt stå att gotta till sig.

4

Häll av pastan och lägg den i en stor vacker skål. Häll över grädd- och baconblandningen och rör ner äggulorna eller servera dem i sina skal.

5

Servera pastan genast med färskriven parmesanost och en sallad.

Bilder

Recept

Filtrera