En lättlagad, krämig och god räksoppa. Räkskalen ger soppan dess fylliga smak.
Skala räkorna men spar skalen.
Skala och grovhacka löken. Skala och skär moroten i bitar. Grovhacka persiljan. Koka upp vatten och skbuljongtärning.
Hetta upp en rejäl klick smör i en panna och fräs lök, morot och persilja i ca 2 minuter och utan att det tar färg.
Tillsätt tomatpurén och räkskalen. Strö över mjölet och späd med buljongen och vinet.
Låt sjuda i 7–8 minuter.
Sila soppan.
Häll på grädden och vattnet. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Låt sjuda i 2 minuter. Tillsätt räkorna och låt bli varmt.
Obs! Koka inte, då blir räkorna sega.
Rör ihop smöret till vitlöksbrödet med hackad persilja och pressad vitlök.
Skär snitt i baguetten och lägg ner smöret i varje fåra. Baka i 225° i 8–10 minuter. Garnera soppan med dill och servera med vitlöksbrödet.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!