Saftsoppa med vispad vaniljgrädde

Ingredienser

Hallon är mitt absoluta favoritbär. Kanske tänker jag inte på soppa i första hand när jag tänker på hallon – de är ju som allra godast när de hamnar i munnen direkt från busken! Men denna soppa som kan göras året om och sprida hallonets underbara doft är en supergod dessert. 

20 min Soppa 2 port.

Gör så här

1

Börja med vaniljgrädden.
Vispa grädden ganska fast. Dela och gröp ur de små fröna ur vaniljstången. Vänd ner i grädden. Ställ i kyl fram till serveringen. 

2

Blanda saft och vatten i en kastrull. Koka upp.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tillsätt redningen till soppan. Sjud och rör om hela tiden så att det inte blir några klumpar, 1–2 minuter. 

3

Häll upp soppan, ljummen eller kall, i små skålar eller glas.
Pudra över lite orsocker. Lägg på en klick vaniljgrädde och servera! 

Bilder

Recept

Filtrera