Underbart vårlik, lättlagad och vacker soppa som blir hur lyxig som helst med små miniblinier som finns i frysdisken. På blinierna lägger jag en klick crème fraiche, en sked forellrom och en hög av fint hackad rödlök.
Skala och hacka schalottenlöken. Skär bort nedre delen på sparrisarna och dela dem i bitar. Spar några fina knoppar till garnering.
Hetta upp en panna med smör och stek löken mjuk på inte alltför hög värme och utan att den tar färg. Tillsätt sparrisbitarna och häll på vatten plus buljongtärningar. Koka upp och låt sedan sjuda sakta i ca 5 minuter eller tills sparrisbitarna är helt mjuka. Mixa till en slät soppa. Tillsätt grädden och de sparade sparrisknopparna. Koka upp och dra från plattan. Smaka av med salt och peppar.
Värm blinierna enligt anvisning på paketet. Skala och finhacka den röda löken. Lägg blinierna på ett fat. Klicka på crème fraiche, en sked forellrom och strö över rödlöken. Häll upp soppan i skålar. Garnera med dill och servera med blinierna.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!