En riktig klassiker som uppskattas av både barn och vuxna. Se till att alla ingredienser till wallenbergarna är kalla när det är dags att börja laga!
Gör de rårörda lingonen. Lägg bär och socker i en skål. Rör tills sockret löst sig. Det brukar ta ca 10 minuter.
Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av och pressa den.
Arbeta in grädden i färsen lite i taget. Tillsätt sedan gulorna, en i taget, rör om hela tiden. Smaka av med salt och peppar.
Forma färsen till 8 biffar och lägg dem på vattensköljd skärbräda.
Hetta upp en panna med smör och stek wallenbergarna på svag värme, ca 4 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta.
Koka ärterna enligt anvisning på paketet.
Servera wallenbergarna tillsammans med den pressade potatisen, ärter, skirat smör och rårörda lingon.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!