En enkel och genialisk sallad som passar som huvudrätt, ta-med-lunch, förrätt, mellanmål, picknick och på buffé.
Blomkålen mättar bra, håller sig snygg länge och tål robust behandling. Håll den dock svalt... Läs mer
Skölj blomkål och persilja. Gör en majonnäs och spetsa den med lite extra vinäger (eller spetsa köpmajo), behövs för det är enda syran i rätten.
Skär små blomkålsbuketter för hand eller på mandolin. Skär buketterna precis som man skär svamp, stående på höjden och skär igenom roten. Det gör ingenting att vissa delar smular sig men se till att få ett antal snygga, större tunna bitar så det ser vackert ut på tallriken.
Hacka russin, saltgurkor och persiljebladen. Blanda alla ingredienserna. Smaka av med salt, vinäger, mer gurka eller fler russin. För fancy pancy uppläggning - bred ut majo på tallriken och lägg salladen snyggt ovanpå och garnera med ett persiljeblad.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!