Bulgogi är ett älskat alternativ till våra taco-kvällar. Samma dela-på koncept men andra smaker. Så gott!
Bulgogi – koreanskt marinerat nötkött
Koreansk bulgogi är en rätt vi... Läs mer
Skär köttet i mycket tunna skivor.
Rör ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i köttet. Låt det marinera i rumstemperatur medan du gör resten.
Mixa alla ingredienser till salsan utom löken och vitlöken till en slät, tjock sås. I slutet tillsätter du löken och mixar snabbt. (Jag gör så här för att inte löken ska mixas för länge – den blir då besk.) Smaka av salsan med salt.
Finhacka kimchin och blanda med crème fraiche. Smaka av med en liten nypa salt.
Skär alla grönsaker till serveringen.
Värm tortillabröd och/eller tacoskal.
Fräs köttskivorna i en riktigt het stekpanna så att det får fin färg, knappt 1 minut per sida. Rör inte runt – låt det ligga och karamellisera och vänd sedan. Man hinner inte bränna det i pannan eftersom det blir klart så snabbt så håll pannan het. Har du mycket kött, stek det i omgångar för fin färg.
Servera köttet genast och låt var och en plocka ihop sin variant av taco med bulgogi.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!