Bulgogi

Ingredienser

Bulgogi är ett älskat alternativ till våra taco-kvällar. Samma dela-på koncept men andra smaker. Så gott!

Bulgogi – koreanskt marinerat nötkött

Koreansk bulgogi är en rätt vi... Läs mer

60 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Skär köttet i mycket tunna skivor.

2

Rör ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i köttet. Låt det marinera i rumstemperatur medan du gör resten.

3

Mixa alla ingredienser till salsan utom löken och vitlöken till en slät, tjock sås. I slutet tillsätter du löken och mixar snabbt. (Jag gör så här för att inte löken ska mixas för länge – den blir då besk.) Smaka av salsan med salt.

4

Finhacka kimchin och blanda med crème fraiche. Smaka av med en liten nypa salt.

5

Skär alla grönsaker till serveringen.

6

Värm tortillabröd och/eller tacoskal.

7

Fräs köttskivorna i en riktigt het stekpanna så att det får fin färg, knappt 1 minut per sida. Rör inte runt – låt det ligga och karamellisera och vänd sedan. Man hinner inte bränna det i pannan eftersom det blir klart så snabbt så håll pannan het. Har du mycket kött, stek det i omgångar för fin färg.

8

Servera köttet genast och låt var och en plocka ihop sin variant av taco med bulgogi.

Bilder

Recept

Filtrera