Burrata med apelsin och pistage

Ingredienser

En underbar smårätt, förrätt, lunch med mera. Snabb och lätt att göra och har stor impfaktor. Rätten är krämig, knaprig, syrlig, söt, salt och med lite hetta från chili.

Ni hittar många recept med burrata på min blogg Uplifting.se... Läs mer

30 min Generell 1-2

Gör så här

1

Låt burratan ligga i vätskan tills allting är klart för uppläggning.

2

Filéa din citrus (spara saften som du pressar ur i slutet) – hjälp att filéa finns här. Grilla filéerna om du vill.

3

Rosta pistagenötterna (om de inte är köpta rostade). Hacka i grövre bitar.

4

Vispa olivolja med juicen från citrusen till en dressing. Smaka av!

5

Lägg upp osten. Fördela klyftorna på tallriken. Slå över lite dressing (servera resten i en liten kanna).

6

Strö över pistagenötterna.

7

Ringla över med honung.

8

Strö över lite flingsalt.

9

Pudra över med Piment d’Espelette och servera genast!

Bilder

Recept

Filtrera