Chicken Sub - marinerad kyckling, lime- och srirachadressing, hackade jordnötter, koriander och salladsblad vända i rostad sesamolja mellan två mjuka bröd. Favoritmacka!
Bra sätt att använda rester eller om man vill ha en matigare macka. Ta med på picknick men vänta... Läs mer
Marinad:
Pressa citron eller lime. Riv ingefäran och blanda med juicen. Rör i resten av kryddorna och vispa till sist i oljan. Slå marinaden över kycklingköttet, blanda väl och marinera i kylen, allt från en timme till över natten. Vänd runt köttet någon gång eller några gånger under marineringen beroende på hur länge du marinerar.
Alternativt bara krydda och vänd runt bitarna (se ovan).
Såsen: Blanda majonnäsen med yoghurt. Rör i limesaft, hot sauce (stark chilisås) och smaka av med salt. Riv eller hacka den halva vitlöksklyftan och blanda i.
Hacka jordnötterna.
Skölj och torka de gröna bladen och lägg i en skål. Stänk sesamolja och limesaft över bladen och vänd försiktigt runt.
Hacka koriander.
Torka av marinaden om du marinerat köttet. Genomstek bitarna 4-5 minuter beroende på storlek.
Lägg ihop mackorna eller servera tillbehören i skålar så att man själv monterar sin sub.
Servera med extra limeklyftor, srirachasås och sesamolja.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!