En liten söt fjäril med smak av choklad, nutella och fluffig mascarpone! Smakar bäst efter en natt i kylen.
Den här muffinsen är lite fastare för att det inte ska bli för kladdigt tillsammans med krämerna.... Läs mer
Kakan: Vispa socker och ägg fluffigt. Vispa i det mjuka smöret. Rör ihop vetemjöl, kakao och vispa ned det i äggblandningen. Klicka ut smeten i 8 st formar och grädda ca 10-11 minuter i 175C (lägre för varmluft). Känn med sticka.
Mascarponefluff: Dela äggen. Vispa äggulor och socker fluffigt och ljusgult. Vispa i mascarpone tills allt är blandat. Smaka av med lite vanilj. Vispa äggvitorna styvt tills det bildas mjuka toppar. Stanna vispen emellanåt, dra den uppåt och se om det blir mjuka toppar på ytan. Vänd försiktigt ner skummet i mascarponekrämen. Ställ i kylen tills den ska användas. (jag använder den här krämen till mycket - testa till desserter, frukt, bär, tårtor, kakor - smakar som smält vaniljglass)
Montera fjärilarna: När kakorna svalnat skär du försiktigt av locket och delar det på mitten. Bred ett (rejält) lager Nutella på kakornas underdel. Klicka på mascarponefluff ovanpå nötkrämen. Lägg delarna av locket som vingar på en fjäril (se bild). Låt dem stå svalt före servering, helst till nästa dag. Pudra florsocker över vid servering.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!