Ciderkokt fläskkarré med pumpa, rödlök & chèvre

Ingredienser

Systrarna Eisenman gästar oss med mör fläskkarré och goda tillbehör från sin kokbok Till bords med systrarna Eisenman. Tack Lisa och Monica!

Lägg till 6 timmars koktid till tidsåtgången!

Efter att Sibylla och 7-Eleven började servera... Läs mer

45 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 150 grader. Skala lök och vitlök. Skär löken i klyftor och krossa vitlöksklyftorna. Tärna sidfläsket.

2

Lägg fläskkarrén i en stekgryta. Blanda äppelmos, cider och senap och häll ner det i grytan. Tillsätt även lök, vitlök, sidfläsk, ingefära, kryddor och salt och peppar. Lägg på ett lock och låt sjuda i ugnen i 2 timmar. Sänk sedan värmen till 100 grader och låt stå i ytterligare 3-4 timmar tills köttet lätt faller sönder

3

Tillaga rödlöken medan köttet står i ugnen. Skär löken i tunna skivor och stek den på låg värme i smör och olja tills den är mjuk, i cirka 30 minuter. Tillsätt socker och vit balsamvinäger och stek i ytterligare 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Ta upp köttet ur grytan och lägg det åt sidan. Koka ihop - reducera - vätskan på spisen tills det är 2-3 dl kvar. Lägg tillbaka köttet i grytan. Dra isär det i strimlor med två gafflar och blanda med den hopkokta vätskan. Smaka av med salt och peppar.

5

Tillaga pumpan medan vätskan i grytan kokar ihop. Höj värmen i ugnen till 225 grader. Skär bort skalet från pumpan och kärna sedan ur den. Skär pumpa köttet i halvmånar. Blanda det med olivolja i en ugnsfast form. Strö över salvian och lite flingsalt. Grilla i ugnen i 30-35 minuter eller tills pumpan börjar få lite färg.

6

Skär baguetten i bitar, cirka 10 cm långa. Dela bröden på längden och pensla snittytan med olivolja. Grilla brödet gyllenbrunt, antingen i ugnen eller i en grillpanna.

Lägg ut salladen på ett fat. Fördela köttet, pumpan och löken ovanpå. Smula till sist över chèvre. Servera med grillad baguette.

Bilder

Recept

Filtrera