Coleslaw med äpple, wasabi och forellrom

Ingredienser

Underbar, fräsch sommarsallad - god till lax, fiskpaté eller som en förrätt. Man kan också blanda ner bitar av lax i salladen. Vilken bra lunchrätt!

Jag fullkomligt älskar den här typen av sallader! Kan det bli nyttigare och fräschare?

Jag... Läs mer

20 min Sallad 4 port.

Gör så här

1

Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av så att dressingen har lagom wasabisting.
Skär bort grova stjälkar från kålen och strimla så fint du kan. Skala äpplet och strimla riktigt fint.
Vänd runt dressing, kål, äpple och gräslök. Arrangera på ett fat och toppa med forellrom, skivade rädisor och dillvippor eller gräslök.

Fotade innan jag toppade med forellrom, hehe, ibland går det fort :-)

Jag serverade salladen till ugnsbakad färsk lax. Fisken bakade jag snabbt och enkelt i ugnen på 150 grader med olivolja, lime och salt & peppar till ca 50 graders innertemperatur, eller hur rosa du vill ha den. Olivolja och lax smakar mycket bra ihop.

Bilder

Recept

Filtrera