Drömtårta – smakar barndom och kaffekalas med fyllda kakfat och hemgjord saft.
Kakan
Sätt ugnen på 250 grader. Förbered en långpanna med ett smörat bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker tjockt och pösigt.
Blanda potatismjöl, kakaopulver och bakpulver. Sikta i det i äggsmeten och blanda väl.
Bred ut smeten i långpannan. Grädda i cirka 5 min. Förbered ytterligare ett bakplåtspapper som du sockrar.
När kakan är klar stjälper du upp den över det sockrade pappret. Lyft kakan med papper försiktigt ur långpannan. Lägg den framför det andra sockrade pappret. Lyft kakan i pappershörnen närmast dig och lägg den över sockret. Kakan sitter fast i pappret så momentet är enkelt. Låt kakan svalna.
Smörkrämen
Vispa socker, smör, äggulor och florsocker vitt och fluffigt.
Lossa pappret försiktigt från kakan och bred krämen över. Rulla sedan ihop kakan hårt.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!