Drömtårta - klassisk drömrullad med choklad och smörkräm

Ingredienser

Drömtårta – smakar barndom och kaffekalas med fyllda kakfat och hemgjord saft.

Precis som en vanlig kladdkaka måste... Läs mer

30 min Baka 1 port.

Gör så här

1

Kakan
Sätt ugnen på 250 grader. Förbered en långpanna med ett smörat bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker tjockt och pösigt.

Blanda potatismjöl, kakaopulver och bakpulver. Sikta i det i äggsmeten och blanda väl.

Bred ut smeten i långpannan. Grädda i cirka 5 min. Förbered ytterligare ett bakplåtspapper som du sockrar.

2

När kakan är klar stjälper du upp den över det sockrade pappret. Lyft kakan med papper försiktigt ur långpannan. Lägg den framför det andra sockrade pappret. Lyft kakan i pappershörnen närmast dig och lägg den över sockret. Kakan sitter fast i pappret så momentet är enkelt. Låt kakan svalna.

3

Smörkrämen
Vispa socker, smör, äggulor och florsocker vitt och fluffigt.

Lossa pappret försiktigt från kakan och bred krämen över. Rulla sedan ihop kakan hårt.

Bilder

Recept

Filtrera