Att äta gott av rester känns bra. Här använder du potatis- och skinkrester. Perfekt! Ät en god sallad till!
Det här receptet är verkligen på en höft och bygger på att du tar vad du har hemma – rester... Läs mer
Värm ugnen till 180 grader.
Använd rester av potatismos eller kokt potatis, eller skala och koka potatis.
Om du använder kokt potatis (alltså inte färdigt mos) ska du först göra ett mos eller stomp. Gör så här: Stompa eller pressa potatisen. Blanda med smör, salt, vitpeppar.
Blanda i ägg i som binder moset, även i ditt överblivna potatismos.
Blanda i den rivna osten. Om moset är för stabbigt, häll i en skvätt mjölk.
Dela mozzarella i bitar.
Smöra och bröa en ugnsform eller pajform.
Lägg hälften av potatismoset i formen. Lägg på skinka och mozzarellabitar.
Klicka på resten av moset och släta till ytan och olja in den lätt med handen.
Strö över ströbröd eller panko och sedan tunna skivor kallt smör, använd osthyvel.
Gratinera 180 grader i ca 30-45 min, tills gyllene.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!