Gremolatakyckling

Ingredienser

Lönneberga presenterade kycklingnyheterna inför årets grillsäsong 2023 och Gremolatakyckling är en av dem. Recept: Christin Kashou, vinnare Sveriges Mästerkock 2021.

Lönneberga höll presslunchen i Mosebacke Matstudio som är en av de mysigaste och charmigaste ställena... Läs mer

60 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Potatisen och gröna ärtorna
1. Koka potatisen i rikligt saltat vatten.
2. Häll i de frysta ärtorna och låt koka med den sista minuten.
3. Häll av vattnet.
4. Smaka av med citronsaften, olivoljan, flingsalt och svartpeppar.

2

Grillade hjärtsalladen
1. Tvätta och dela varje hjärtsallad två halvor.
2. Bryn smöret i en kastrull tills det börjar dofta nötigt. Låt det svalna.
3. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt dem svalna och hacka grovt.
4. Riv parmesanen.
5. Grilla hjärtsalladen samtidigt med kycklingen, först med snittytan nedåt och sedan andra andra sidan.

3

Kycklingen
1. Grilla bröstfiléerna på båda sidorna tills den har en fin yta. Låt den sedan gå klart på indirekt värme, det vill säga inte direkt ovanför kolen eller brännaren. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.

Ta kyckling från grillen vid 68 grader och låt den vila/eftersteka till 72 grader för saftigare kött.

4

Serveringen
Servera kycklingen tillsammans med smaksatt potatis och gröna ärtor och grillad hjärtsallad. Strö de grovhackade och rostade hasselnötter över hjärtsalladen, ringla över brynt smör och toppa med smörgåskrasse och riven parmesan.

Bilder

Recept

Filtrera