Världens godaste Korv Stroganoff!
Receptet är Markus Aujalays... Läs mer
Förbered. Skär korven i strimlor. Skär löken i strimlor eller båtar (berooende på hur stora bitar lök du vill ha).
Sätt på riset.
Värm vätskan – mjölk och grädde – som sedan ska i korvgrytan. Ha koll, rör i den, så att det inte bränns eller kokar över, ska bara värmas.
Stek korven lätt i smör. Om du tillhör gruppen som aldrig steker korven till Stroganoff, skippar du momentet helt enkelt. Jag gillar lite stekyta på korven.
Fräs löken tillsammans med korven några minuter.
Tillsätt tomatpurén och låter den fräsa någon minut.
Pudra över mjölet, blanda runt och fördela jämnt.
Häll över den varma vätskan medan du rör i grytan. Koka upp och låt puttra minst 3 minuter så mjölsmaken försvinner.
Krydda med salt & peppar.
Smaka nu upp korv stroganoffen med senap. Dijon för hetta och syra. Grov osötad för textur. Den söta senapen för sötma såklert.
Hacka dillen och vänd ner. Spara lite till garnering!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!