Nobissås - berömd klassiker

Ingredienser

Operakällarens klassiker skapad av Werner Vögeli.

Den här såsen ligger i toppen på min favoritsåslista. Genialiskt gott.

Hade fler i världen... Läs mer

15 min Sås 6 port.

Gör så här

1

Lägg äggen i kokande vatten och låt dem koka i exakt 3 minuter. Låt svalna så du kan hålla i dem.

2

Knäck äggen (bränn dig inte på det rinniga) och gröp försiktigt ur hela ägget med en sked i matberedaren eller mixerns behållare. Mixa äggen.

3

Börja med att hälla i lite olja åt gången i äggblandningen- precis som man gör majonnäs - så att såsen inte skär sig. Mixa.

Häll i olja och vinäger växelvis och mixa i omgångar tills du har en tjock sås.

4

Blanda i vitlöksrivet och smaka sedan av med senap, salt och peppar. Vänd ner fint skuren gräslök.

Såsen är rejält syrlig vilket är extra gott till grillat. Återigen en smaksak. Bara att smaka, låta dra och sedan smaka igen!

5

Såsen behöver mogna i kylen, allt från några timmar till över natten så den kan med fördel göras i förväg.

Smaka av den igen före servering.

Servera den rumstempererad. Piffa den med nyskuren gräslök vid serveringen om du har lite över, ser gott ut och ger löksmaken en ny knuff.

Bilder

Recept

Filtrera