Oreo-kex och smör gör botten frasig. Ovanpå blandas cheesecake och nutella i virvlar. Ja, det blev precis lika gott som det låter!
Receptet är lånat från Donal Skehans... Läs mer
Sätt ugnen på 180˚. Blanda kaksmulorna med det smälta smöret i t ex en mixer. Häll blandningen i en form, ca 18 x 28 x 5cm, som du klätt med bakplåtspapper och jämna ut och platta till botten. Om det är svårt att få pappret på plats har jag ett bra tips!.
Grädda botten i cirka 15 minuter och låt den svalna.
Vispa eller mixa cream cheese, ägg, socker och 60 ml av grädden tills smeten är jämn och krämig. Häll 4/5 av smeten över botten.
Addera Nutella och den sista grädden, 15 ml, till smeten som är kvar (1/5) och vispa eller kör smeten slät och krämig. Klicka ut nutellasmeten över det vita lagret av cream cheese med hjälp av en sked för att sedan göra ett fint mönster av nutellavirvlar i det vita med något smalt, t ex skedens skaft (jag glömde virvlarna så min kaka fick tre tydliga lager).
Grädda i ca 35 minuter. Låt den svalna innan du delar den i bitar.
Kakan kan förvaras i kyl i flera dagar men botten förlorar sin frasighet. Smaken är däremot densamma.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!