Rökt lax på rostat eller grillat bröd sitter alltid rätt. Här med citrondillkräm och friterad kapris.
Är inte detta en liten anrättning som vi typiskt kommenterar "varför gör vi inte det oftare, det... Läs mer
Om du använder kapris i salt måste den saltas ur. Skölj bort allt salt, lägg den i vatten, byt vattnet och skölj igen - upprepa flera gånger tills den kraftiga saltsmaken är borta (smaka). Torka den sedan på hushållspapper.
Vispa för hand 2/3 färskost med 1/3 turkisk yoghurt till en len kräm - ska vara rikligt på brödskivorna. Pressa färsk citronsaft och blanda i lagom mängd, lite åt gången tills du är nöjd. Salta och peppra. Smaka av. Hacka dill och blanda i tills du är nöjd - vissa älskar dillsmaken, andra vill ha den lite mer i bakgrunden.
Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i kaprisen när oljan är het. Fritera den snabbt. Den får en nötaktig doft när den är klar och bleknar i färgen - mer åt svagt brunt än grönt. Detta går ganska fort och passa så att du inte bränner den. Om kaprisen är sköljd och inte torkat helt kan det sprätta i oljan när du lägger i den i pannan. Var försiktig.
Montera mackorna så de ser vackra och goda ut, dekorera eventuellt med lite dill och en citronskiva, dra ett varv på pepparkvarnen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!